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韓国の伝統茶について

https://doi.org/10.34388/1157.00002026
https://doi.org/10.34388/1157.00002026
46b844ef-85ad-4fcf-965a-e6d64f1ed47a
名前 / ファイルライセンスアクション
生活科学56-2.pdf 生活科学56-2 (8.8 MB)
license.icon
Item type紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日2019-04-10
タイトル
タイトル韓国の伝統茶について
タイトル
タイトルTraditional Tea in Korea
言語en
言語
言語jpn
キーワード
主題SchemeOther
主題伝統茶
キーワード
主題SchemeOther
主題韓国
キーワード
主題SchemeOther
主題食文化
キーワード
主題SchemeOther
主題茶文化
キーワード
主題SchemeOther
主題食品機能性
キーワード
主題SchemeOther
主題意識調査
キーワード
言語en
主題SchemeOther
主題Traditional tea
キーワード
言語en
主題SchemeOther
主題Korea
キーワード
言語en
主題SchemeOther
主題food culture
キーワード
言語en
主題SchemeOther
主題tea culture
キーワード
言語en
主題SchemeOther
主題Claimed functions of food
キーワード
言語en
主題SchemeOther
主題Surveys
資源タイプ
資源タイプ識別子http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプdepartmental bulletin paper
ID登録
ID登録10.34388/1157.00002026
ID登録タイプJaLC
著者 佐藤, 幸子

× 佐藤, 幸子

WEKO4379

佐藤, 幸子

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渡邉, 菜月

× 渡邉, 菜月

WEKO4380

渡邉, 菜月

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浜守, 杏奈

× 浜守, 杏奈

WEKO4381

浜守, 杏奈

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松岡, 康浩

× 松岡, 康浩

WEKO4382

松岡, 康浩

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著者別名
識別子SchemeWEKO
識別子4383
姓名Sato, Sachiko
著者別名
識別子SchemeWEKO
識別子4384
姓名Watanabe, Natsuki
著者別名
識別子SchemeWEKO
識別子4385
姓名Hamamori, Anna
著者別名
識別子SchemeWEKO
識別子4386
姓名Matsuoka, Yasuhiro
抄録
内容記述タイプAbstract
内容記述The principle of cosmic dualism (yin and yang) and the Five Elements (Wu-Xing), based on the philosophy of “food as medicine,” serve as the basis of Korean food culture. Korean cuisine features rice, soup, and kimchi along with various side dishes. As soup is treated as one of its main dishes, Korean daily meals generally contain more water than Japanese cuisine. Earlier, traditional tea culture in Korea was enjoyed only by people of specific privileged classes, and consequently, the tea-drinking custom faded during the Joseon dynasty. Currently, “traditional tea, ” made from ingredients including wild herbs, fruits, and grains used in Chinese medicine , is widely accepted in the everyday lives of Korean people. This traditional tea is made by blending and brewing ingredients such as fruits, flowers, grains, and leaves used in traditional medicine, and is based on the philosophy of “food as medicine.” It is then mixed with, for example, honey to make it drinkable. Thus, many varieties of traditional tea are available.
 The results of a survey revealed that the reasons for drinking traditional tea vary from those related to health, such as cold prevention, fever suppression, and recovery from fatigue, to taking “coffee breaks.” From this, it was inferred that traditional tea in Korea is used in everyday lives by people with hopes to advance their health based on the claimed functions of its ingredients.
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要
en : Bulletin of Jissen Women's University Faculty of Human Life Sciences

巻 56, p. 9-22, 発行日 2019-03-09
出版者
出版者実践女子大学
ISSN
収録物識別子タイプISSN
収録物識別子24336645
書誌レコードID
収録物識別子タイプNCID
収録物識別子AN10494731
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Ver.12023-05-15 12:35:20.898221
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